Home Menu

Working within the parameter constraints of the Stratford City Zone 1 Masterplan, we designed a distinctive and unique workplace building as the first phase of the redevelopment of the M7 plot. The building acts as a catalyst for high-quality architectural design for our client, providing them with premier BREEAM ‘Excellent’ workspace which will become the new East London home of HM Revenue & Customs.

The main entrance fronting Westfield Avenue is sheltered by the cantilevering office building above and centralised within a colonnade of external feature columns. A decorative soffit of profiled bronze anodised aluminium extends from the exterior through into the double-height entrance foyer, which is enclosed in full height glazing allowing views to and from the surrounding public realm.

A combination of half and full office floorplates over 12 storeys provide open, flexible, and efficient Grade A office space with excellent natural daylighting and views out to the surrounding urban quarter. A glass-enclosed atrium is centrally positioned between a split core and offers cross-floor and inter-floor views from the office accommodation.

The building is crowned with a screened landscaped roof garden that enjoy outstanding views to the Queen Elisabeth Olympic Park and the London skyline beyond.

A high performance unitised glazed façade encloses the accommodation, maximising natural daylight and utilises solar coatings and ceramic fritting to mitigate solar gain. The principal façade fronting Westfield Ave comprises a deep profile bronze anodised aluminium super-grid which elegantly defines scale, proportion, and articulation. Close to the glazing, the reveals of the grid are decorated with bronze anodised concertinaed bands which animate the façade with their play of light.

Project information

  • Client

    Westfield Europe Limited

  • Status

    Completed

  • Area

    27,908 sq m NIA

  • Start

    2016

  • Completion

    2020

  • Consultants

    Contractor:
    Westfield Europe Limited
    Structural Engineer: Walsh Associates
    Building Services Engineer: HDR Hurley Palmer Flatt
    Landscape Architect: Gillespies
    Façade Engineer: Eckersley O'Callaghan
    Fire Engineering: Jensen Hughes JGA
    Accessibility Consultant: David Bonnett Associates
    Acoustics: Cole Jarman
    Security Consultant:D J Goode
    Transport/Waste Strategy: WSP
    Planning Consultant:DP9

  • Elements

    CAT A office accommodation circa 27,700 sq m NIA
    Double height reception foyer
    850 sq m screened roof garden
    Central atrium to typical floor plates
    Workspace Design Density: 1:8 sq m/person
    BREEAM 2014 ‘Excellent’ rated certification

  • Awards

    2021 AJ Architecture Awards Workplace (10,000sqm and over) - Shortlisted
    2020 BALI National Landscape Awards Commercial Landscaping or Roof Garden- Winner

Core Team

Details

Location